25 Aralık 2016 Pazar

| Seo Hocasına Ne Oldu?

Yıllardır Seo dediğimizde tüm webmaster dünyasının aklına gelmekle kalmayan, Google amcaya sorduğumuzda da hemen ilk sıradaki yerini ayıran Seo Hocası tamamen farklı bir yapılanmaya giriyormuş. Özellikle Webtures aracılığıyla Dublin'de ofis açarak Seo ajansı mantalitesini tamamen değiştiren ve çıtayı göklere çıkaran Seo Hocası artık hedef odaklarını yerele değil ulusal projelere çevirmiş durumda. Global bir yapıya kavuşma aşamasında olan Seo Hocası bu değişim sürecinde önemli kararlara imza atmış durumda.



Öncelikle yazının devamını okumadan önce buradaki duyurularını okuyabilirsiniz. Hepimizin bildiği gib yaklaşık 8 yıldır Google amcaya "seo" diye aradığımızda bu alanda artık ordinaryusluğunu almış bir profesör kadar kamuoyundan kabul gören Kaan Gülten'in Seo Hocası sitesi hep en başta çıkardı. Son zamanlarda Google'dan ceza alarak arama sonuçlarından silinmiş olsalarda çok kısa bir süre içerisinde o cezadan da kurtulmayı başarmışlardı. Hepimize "bunlar hep amerikanın oyunu"dedirten bir hadise olsa da bir webmaser forumu olan Fuub'un hacklenmesiyle de sanırım bu değişim kararı iyice hızlandı. Kronolojik sıralamayı her ne kadar ne bir şekilde yapamayacak olsam da bildiğim kadarıyla önce Fuub hacklendi, ardından Seo Hocası ceza aldı.



Değişime önce Fuub'tan başladılar. Adını üst sıralara yazdıran ve webmasterların uğrak noktası olan Fuub, fuub.net adresinden fuub.com.tr adresine yönlendirilerek bir soru cevap projesine dönüştürülmüş. İşin en kötü tarafı da bizlere Arka Sokakların o unutlmaz repliğini hatırlatan "Adamlar tam pislik çıktı Rıza Baba" dedirten eski Fuub içeriğinin tamamen silinmiş olması (bu arada belki bu hack olayından sonra içeriklere zarar gelmiştir o yüzden silinmiş olabilir şimdi adamların günahını almayalım).

Fuub'ta yaşanan değişimle birlikte Seo Hocası'da yeni yapısına kavuşmaya başladı. Yayınladıkları duyuru ile (linkini yukarıda vermiştim) artık sektörde yoğun olarak bulunmayacaklarını ve sektörde yer alan diğer seo ajansları ile uyumlu bir şekilde çalışmak istediklerini belirtiyorlar. Bu doğrultu da tüm Türkiye'de bulunan seo ajanslarını ve bireysel olarak seo alanında faaliyet gösteren uzmanları sitede yer alan sayfalar aracılığıyla bir vitrin modeline döneceklerini yazmışlar. Aslında gerçekten takdir edilesi bir değişiklik olmuş ve gerçekten iyi bir dönüşüm olacak gibi görünüyor. Bekleyip göreceğiz.

Bu arada buradaki sayfadan seo ajanslarına ulaşabilirsiniz ve bir ajansınız varsa ekle butonuna basarak side bu vitrinde yerinizi alabilirsiniz. Ayrıca buraya tıklayarak ise bireysel seo uzmanlarına ulaşabilir ve yine ekle butonu sayesinde sizde kendi adınızı bu listeye ekleyebilirsiniz.

Teknolojiyi seven aynı zaman işçi hakları, toplu iş hukuku ve iş hukukuna ilgisi olan ve sendikalar hakkında araştırma yapmayı seven birisiyim sadece... Çalışma Ekonomisi mezunu ve sendika uzmanı...

2 yorum:

  1. Webmasterlığa ilk başladığım zamanları hatırlıyorum şimdi de daha toyum, iş bilmiyorum. Birçok eksiğimi seohocası sayesinde kapatmıştım. Sağolsunlar. İnşaalah daha iyi işler yaparlar

    YanıtlaSil
  2. Ben de merak etmiştim nerelerdeler diye. Teşekkürler bilgi için

    YanıtlaSil